ONSTAAN

 

Honkbal wordt in ons land gezien als een relatief kleine sport, in verhouding tot andere sporten zoals voetbal bv. Voetbal staat als paal boven water als nr1 en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven, zij zit gewoven in Neerlands cultuur. Neemt niet weg dat er geen ruimte is voor andere sporten zoals honkbal. Op t voorgezet onderwijs wordt al jaren softbal gespeeld, de zuster variant en op de basisschool slagbal, een vereenvoudigde versie met een tennisbal, plak of knuppeltje.

Een ieder kent dus de sport.

 

Buiten ons land wordt t ook bijna in elk land gespeeld in Europa, t niveau is aanzienlijk gestegen, buiten Europa wordt de sport ook in alle andere werelddelen gespeeld.

Met als kroonjuweel "The Major League" in Noord-Amerika een geheel afgeschermde Pro league.

Naast The Major League(MLB) kent Amerika nog 3 andere pro leagues van andere teamsporten. Deze 4 pro leagues behoren tot de grootste, meest gerenommeerde leagues van de wereld:

 

The MLB(Baseball)

The NFL(American Football)

The NBA(Basketball)

The NHL(Ice hockey)

 

De sport is dus wereldwijd geen kleine sport.

 

De sport kent een geweldige historie met Legendes als Babe Ruth en heeft o.a.. de kleur barrière doorbroken in onze sport waar de film "42" naar is gemaakt. Dit wordt jaarlijks gevierd tijdens de Major League competitie op 15 april waar alle spelers van alle clubs met nr 42 spelen zoveel respect en eerbetoon aan Jackie Robinson. Wie zou zich niet kunnen identificeren met deze sport verwoven in de Amerikaanse cultuur en wereldwijd behoort tot een van de grootste sporten.

 

 

De sport heeft dus een geweldige bijdrage geleverd aan t veranderen van de Amerikaanse cultuur en uiteindelijk ook de maatschappij wereldwijd. Dit is t mooie van de sport verbroedering.

Honkbal staat voor teamsport, eenheid t teambelang is waar t om draait. (een afspiegeling van hoe de wereld zou moeten zijn).

De sport is uitermate geschikt te beoefenen voor alle leeftijden. Vooral voor t opbouwen van zelfvertrouwen, t leren te functioneren in een team, samen winnen en verliezen uiteraard. 

Bagage wat je nodig hebt in t leven. Honkbal onderscheidt zich daarin enorm en wordt langzaam maar zeker steeds meer ingezet als maatschappelijk middel ook hier in ons land.

 

Buiten het maatschappelijk belang is honkbal gewoon leuk om te doen op alle niveaus van topsport tot aan met collega's, vrienden, familie op vriendschappelijk niveau.

Het is zaak dat onze sport ook zo geprofileerd wordt en blijft op alle niveaus.

 

Het ontstaan van Randstad Baseball Facility komt dus vooral voort uit de passie van t spel en dit verder uit te dragen in de verscheidene niveaus en zo bijdragen aan de upgrade van de sport in totaal.

Binnen deze niveaus is er dus een hoop van doen.